Sari la conținut
Caută în
  • Mai multe opțiuni...
Găsește rezultate care conțin...
Găsește rezultate în...
Nuțu

Insula dispărută

Postări Recomandate


Locuitorii din Insulele Solomon spun cu plăcere povestea insulei Teonimanu, care a dispărut sub ape. Totul a început când un bărbat pe nume Rapuanate a răpit o femeie de pe această insulă, dar fratele ei a reuşit s-o ia înapoi. Furios că nu a putut fi alături de femeia iubită, Rapuanate a apelat la vrăjitorie ca să se răzbune.

A folosit trei plante – două au fost lăsate pe insulă, iar o plantă o ţinea asupra lui. Când a văzut că acestei plante îi cresc frunze noi, era semn că insula începea să se scufunde.  După ce locuitorii au fugit de pe insulă, Teonimanu a fost acoperită de ape şi a dispărut.

Cercetări recente făcute în arhipelangul Solomon au arătat câteva insule scufundate la sute de metri sub apă. Este posibil ca acestea să fi fost acoperite de ape în urma unui cutremur care a provocat o alunecare de teren, în urmă cu mii de ani.

Patrick Nunn precizează că şi acest mit este transmis prin viu grai, spre deosebire de cele din Biblie sau din mitologia greacă. El se teme că din această cauză multe poveşti, care au la bază un eveniment real, vor fi uitate pentru totdeauna. Nu se va pierde însă doar o parte din cultura lumii, ci şi avertismente serioase despre trecutul zbuciumat al acestei planete, informaţii de care oamenii de ştiinţă ar putea beneficia.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Vizitator
Acest topic este acum închis pentru alte răspunsuri.

×