Jump to content
Sign in to follow this  
*VALY*

Crysis 2 - Divide et impera!

Recommended Posts

 • În Crysis 2, la trei ani după aventurile lui Nomad şi Psycho de pe insula tropicală, New York-ul distrus de o infecţie extraterestră, "Manhattan virus", o boală macabră aduce moartea celulelor şi provoacă panică în rândul civililor. Datorită împărţirilor pe zone a NY, Manhattan-ul este plasat sub legea marţială şi sub comanda Departamentului Apărării Statelor Unite, soldaţii CELL(Crynet Enforcement & Local Logistics)ai companiei militare private condusă de corporaţia Crynet, intervin pentru a încerca să controleze haosul, fiind sub asediul extratereştrilor îngropaţi în interiorul unui munte din insulele Lingshan, lângă coasta Filipinelor, treziţi la viată de un meteorit.
  Extratereştrii îmbrăcaţi în nişte costume ce îi fac să arate ca nişte roboţei deţin arme mortale, capabilităţi senzoriare şi extrasenzoriale care le permit să comunice telepatic, lucruri ce îi fac viaţa playerului nostru un calvar şi îl pun în faţa unor provocări serioase.
  Jucătorul nostru intră în pielea unui soldat din marină numit Alcatraz. Înconjurat de peisajul devastat al oraşului ce nu doarme, eroul nostru trebuie să de adapteze juglei urbane şi să dea uitări frumoasele plaje cu ape cristaline, acesta fiind limitat într-un cadu urban cu zone inaccesibile. Asemenea zgârie-norilor, voinicul proaspăt intrat în posesia noului costum Nanosuit 2(despre care vom vorbi mai târziu) are ocazia să se orientze şi pe verticală, acesta putând urca la etajele superioare ale clădirilor pentru a putea analiza opţiunile tactice disponibile şi să stabilească un plan de atac.
  Noul costum - Nanosuit 2 suportă opţiuni noi şi upgradate. Aşadar funcţionalităţile costumului pot fi folosite simultan ori ce câte ori se doreşte acest lucru. Un lucru total nou faţă de primele versiuni unde puteai folosi o singură "putere" dar cu un compromis la consumul de energie.
  Forţa şi viteza au fost combinate în modul power, binoclul a fost updatat cu modul tactic, modul invizibil a fost îmbunptpţit pentru a putea executa silent kill-uri în timp ce modul armură a făst lăsat în mare parte cum a fost cu excepţia faptelor că cere mai multă energie şi scare din uşurinţa mişcărilor. Pe parcursul jocului ai libertatea de a upgrada costumul în funcţie de propriul stil de joc. Totodată ai posibilitatea de a te folosi de lucrurile grele pe care le întâlneşti având posibilitatea de a le împinge cu putere spre inamici. Şi acest lucru consumă foarte multă energie.
  Aşadar, noul episod începe în momentul în care submarinul pe care te afli, desemnat să-l extragă pe Doctorul Nathan Gould este atacat şi ca prin minune eşti singurul care scapă întreg, salvat în ultima clipă de Laurence "Prophet" Barnes. Acesta este forţat să se sinucidă deoarece este infectat cu virusul Manhattan. Ai parte de o prezentare a noului costum Nanosuit 2, costum ce îl vei îmbrăca şi cu ajutorul căruia vei avea de îndeplinit principala misiune, de a-l găsi pe Gould. Crezând că eşti Prophet, doctorul te contactează pentru a-ţi cere să-l scoţi din oraş. În drumul tău spre laboratorul doctorului acesta îţi cere să recoltezi o probă de ţesut extraterestru, probă ce va reacţiona destul de ciudat cu noua ta îmbrăcăminte. După ce îl întâlneşti pe doctor acesta devine violent în momentul în care află cine eşti. Se linişteşte după ce vede ultima înregistrare cu Prophel din costum. Curioşi de reacţia ciudată a nanosuit-ului aceştia se duc la o bază Crynet de pe Wall Street unde descoeperă că Alcatraz era grav rănit când a fost găsit de Prophet şi costumul este singurul lucru care îl ţine în viaţă. Nu reuşesc să afle prea multe deoarece sunt prinşi de trupele CELL conduse de Lockhart şi Lieutenant Tara Strickland, fiica maiorului Strickland din primul joc.
  În timpul unui transfer de prizonieri extratereştrii atacă cu o armă biologică bazată pe spori ce ucide majoritatea soldaţilor din zonă. Deşi infectat, Alcatraz este izolat în timp ce are deaface cu o funcţionare defectuoasă a costumului cauzată de arma chimică. Directorul Crynet Jacob Hargreave, ce ştia mai dinainte de extratereştrii, îşi petrcuse ultimul secol realizând costumul cu ajutorul tehnologiei firate de la extratereştri cu scopul de a se apăra de ei reuşeşte să reseteze costumul. Sub comanda lui Hargreave Alcatraz intră într-o navă extraterestră pentru a testa dacă poate interacţiona cu tehnologia extraterestră ajutat de costum. Încercarea eşuează deoarece costumul se dovedeşte a nu fi suficient de puternic. Între timp autoritatea trupelor CELL este restricţionată iar soldaţii marinei sunt aduşi sub comanda Colonelului Sherman Barclay cu scopul de a îneca extratereştri atacând aerian digul ce proteja oraşul de inundaţii. Luat de ape, eroul principal este găsit de colegul său Chino ce supravieţuise şi el atacului asupra submarinului şi îi ajută să evacueze civilii către terminalul principal al oraşului,Grand Central.
  Hargreave îl contactează din nou şi îi dezvăluie că proaspăta lui achiziţie este ocupată pentru a-şi rescrie propriul cod pentru a putea interacţiona cu tehnologia extraterestră. Deasemenea este îndrumat spre clădirea Hargreave-Rasch unde se află principalul centru Crynet, acolo unde a luat naştere compania pentru a lua un agent de stabilizare pentru a uşura analiza ţesului extraterestru pe care costumul l-a asimilat. Odată ajuns este atacat de un robot extraterestru care inundă institului fpcându-i misiunea imposibilă. Fiind o cauză pierdută Hargreave îi spune să se întoarcă la terminalul din Grand Central pentru a ajuta în continuare la evacuarea civililor.
  Acolo se reîntâlneşte cu Gould pe care Strickland îl eliberase trezindu-i suspiciuni colonelului Barclay care ştia că Strickland era un fost SEAL. Terminalul este copleşi de forţele Cepte dar Alcatraz reuşeşte să-i încetinească suficient ca trenurile folosite la evacuare să plece şi reuşeşte şi el să scape înainte de distrugerea clădirii.
  Datorită evacurării grăbite şi incomplete din Grad Central, Alcatraz primeşte sarcina de a apăra un termiant secudar de evacuare din Times Square. Un alt atac extraterestru vine din subteran, însă, acum costumul a terminat de procesat sporii extratereştri reuşind să pătrundă în "spiră" şi să "reprogrameze" sporii pentru a fi letali pentru rasa Ceptă. Lucru ce cauzează o autodistrugere a vizitatorilor străini şi aparent a orcărei urme de substanţă biologică patogenă. După evacuarea completă a Times Square-ului Hargreave îi spune să se îndrepte către insula Roosevelt. Acolo se infiltrează în "The Prism", deasemena un complex Crynet unde se afla Hargreave. În drum spre acesta Alcatraz îl ucide pe comandantul Lockhart într-o ambuscadă pe care acesta pregătise pentru el. Odată ajuns este sechestrat de Hargreave care vrea costumul pentru a se putea ocupa personal de eliminarea Cepţilor. În încercarea de a-i sustrage costumul acesta se opune deoarece se acomodase deja cu noul purtător şi dezvăluind amintiri cu eşecul lui Prophet. Alcatraz este salvat de Strickland care se dovedeşte a fi un agent CIA sub acoperire. responsabil pentru misiunea eroului de a-l extrage pe Gould. Strickland îi spune lui Alcatraz să-l captureze pe Hargreave dar în momentul în care acesta intră în biroul lui îl vede pe acesta într-o stare vegetativă şi că acesta comunica electronic de mai bine de un secol cu Cepţi de când se întâlnise cu aceştia la Tunguska. Hargreave îi dă lui Alcatraz un ultim upgrade pentru costum, "Tunguska Iteration", înainte ca Cepţi să invadeze insula. Hargreave activează autodistrugerea complexului şi convinge trupele CELL rămase să apere complexul Crynet pentru a-l ajuta pe Alcatraz să scape. Scapă cu greu din uriaşa explozie care distruge foarte mare parte din insulă şi podul Queensboro. Pe ţărmurile Manhattanului Alcatraz se reîntâlneşte cu Gould, Strickland şi Chino.
  Băieţii sunt înştiinţaţi de colonelul Barclay că Departamentul Apărării, într-o încercare disperată de a nimici rasa extraterestră, a hotărât să lanseze un atac nucleat asupra Manhattanului în mai puţin de 20 de minute, indiferent de daunele colaterale sau pericolul nuclear susţinând că nu au altă alternativă. În drum spre centrul infecţiei extraterestre o navă imensă se ridică de sub Central Park şi odată cu ea o bucată mare din acesta. Cu ajutorul aerian al prietenilor săi Gould, Strickland şi Barclay reuşeşte să ajungă în centrul chestiei plutitoare, locul de unde se dispersează sporii extratereştri. Ajuns în spiră costumul este capabil să "reprogrameze" sporii eliberaţi de uriaşa spiră pentru a afecta rasa extraterestră, omorându-i pe toţi.
  După câteva zile oraşul începe să îşi revină. În timp ce zace inconştient Alcatraz vorbeşte cu Prophet(a cărui memorie, experienţă şi personalitate au rămas în costum. Acesta îi spune că deşi misiunea din NY a fost un succes, lupta nu s-a termiant deoarece invadatorii, prezenţi pe planeta noastră încă din timpurile preistorice, nu s-au limitat numai asupra NT-ului şi a insulelor Lingshan. Costumul îi transferă noului purtător memoria predecesorului ce l-a îmbrăcat. În timp ce mergea prin Central Park primeşte o transmisiune de la Karl Ernst Rasch, celălalt fondator al Hargreave-Rasch, întrebându-l de numele lui. Nu se ştie cine răspunde: "They call me Prophet!"
  Aşadar avem un final deschis ce lasă loc de nenumărate continuări. Potrivit oficialilor Crytek următoarea locaţie ar putea fi Tokyo.
  După terminarea single-player-ului aveţi ocazia de a juca si modul multiplayer.
  Cu un număr maxim de 16 jucători se anunţă destul de interesant. Multiplayer-ul se poate juca în mai multe moduri: deadmatch şi team deadmatch, precum si Capture The Relay, Crash Site, Extraction si Assault. Adică un total de şase moduri. Deasemenea ai posibilitatea de a progresa pe parcursul a 50 de nivele, ceva gen achievement în funcţie de clasa cu care joci:Assault, Scout, Sniper, Demolitions şi defence.

  Încă un lucru de neglijat mai sunt şi cerinţele de sistem, mai ales cu noul patch DirectX 11.
  CPU Minimum: Intel Core 2 Duo 2.0 GHz, AMD Athlon 64 X2 2.0 GHz or better
  RAM Minimum: 2 GB (Vista requires 3 GB)
  Video Card Minimum: NVIDIA GeForce 8800 GT 512 MB of memory or higher; ATI/AMD Radeon HD 3850 512Mb RAM or higher - Video RAM 512 MB - Pixel Shader version 3.0

  Jocul poate rula pe full hd la detalii maxime cu ajutorul unui GTX 580 şi al unui procesor pe măsură. Deasemenea mai este de ţinut minte că jocul este optimizat nvidia şi chair cele mai puternice soluţii de la producătorul din Sunnyvale au unele probleme cu acest joc, în special texturi care apar şi dispar random prin joc.

  image.pngimage.pngimage.png

  image.pngimage.pngimage.png

  image.pngimage.pngimage.png

   

  Sursa : go4it.ro

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  Sign in to follow this  

  Powered by Invision Community

  ×